Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.

Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg

Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
  • Raysin 250, masa za vlivanje v kalupe, črna, 4 kg
Črna se sreča z belo! Prah za vlivanje Raysin je zdaj na voljo tudi v črni barvi! Raysin 250 Black navdušuje z globoko črnim videzom, žametnim otipom in posebno visoko trdnostjo.

Raysin 250 Black je livarska masa, izdelana iz naravnega kalcijevega sulfata in črnega pigmenta. Zaradi izjemno visoke trdnosti (250 N/mm2) je Raysin 250 Black primeren tudi za velike in zelo velike ulitke. Utrjuje na zraku, je enostaven za obdelavo in ima optimalne pretočne lastnosti. Uporablja se za kalupe iz plastike (PET, LDPE itd.), lateksa, silikona in gume. Sušenje; po približno 60 minutah (odvisno od kalupa za vlivanje) ga zlahka odstranite iz kalupa, popolnoma se posuši po nekaj dneh, odvisno od velikosti odlitka. Primerno tudi za oblikovanje z otroki.

Raysin 250 Black je idealen za kombiniranje z belim Raysin 100 in 200!
Delovanje poteka takole; temperatura obdelave:
Hladen prašek ali hladna voda podaljša čas obdelave in strjevanja. To bi lahko morda povzročilo motnje v procesu strjevanja, zaradi česar bi bila dosežena nižja končna trdnost. Da bi se temu izognili, priporočamo, da hladen prašek čez noč shranite pri sobni temperaturi (20 °C). Optimalna temperatura obdelave praška in vode je med 18 in 25 °C.
Mešanje in vlivanje:
Različne stopnje trdote (100, 200 in 250) vplivajo na različna razmerja mešanja. Višja kot je stopnja trdote, manj vode je potrebne glede na količino praška za vlivanje:
- Raysin 100: 1 del vode na 2,5 dela Raysina 100
- Raysin 200: 1 del vode na 3,5 dela Raysin 200
- Raysin 250: 1 del vode na 4 dele Raysin 250
Pri mešanju izdelkov Raysin 100, 200 in 250 lahko nastanejo mehurčki. Da bi to čim bolj zmanjšali, priporočamo, da pripravljen Raysin v kalup vlivate počasi (npr. s hrbtno stranjo žlice), tako da se na začetku na površini pojavi le tanka plast brez zračnih mehurčkov. Preostanek lahko nato hitro vlijete.
Po vlitju rahlo potrkajte kalup, da se sprostijo morebitni mehurčki. Počakajte, da se livarska masa v kalupu dovolj posuši, prav tako pa počakajte, da se odliti predmet po odlitju dobro strdi na zraku. Dokler so odliti predmeti še vlažni, se lahko razbarvajo.

Raysin 250 BLACK ni le trši, temveč ima kot dodatek tudi izjemno močan, izjemno neprozoren in izjemno črn pigment. To zagotavlja nezamenljiv črn mat videz, ki je značilen za ta izdelek. Črni pigment lahko pusti ostanke na rokah, oblačilih in obdelovalni površini, ki jih je mogoče očistiti z vlažno krpo in tekočino za pomivanje posode. Po potrebi nosite rokavice.

Posebnosti pri mešanju Raysin 250 BLACK:
Zaradi visoke pigmentacije in manjše količine vode v primerjavi z livnim prahom se Raysin 250 BLACK pri mešanju odziva nekoliko drugače kot Raysin 100 in 200. Priporočamo zelo temeljito mešanje prahu, da se črni pigment optimalno raztopi in enakomerno razporedi. Rahlo penjenje in proge zaradi pigmenta so normalne in ne vplivajo na rezultat litja.

Nasveti za dodelavo izdelkov Raysin 100, 200 in 250
- Po sušenju s suho krpo obrišite odvečni prah.
- Tako kot pri Raysinu 100 in 200 je tudi pri Raysinu 250 hrbtna stran, ki ni zglajena z livnim kalupom, bolj porozna in ima na robovih rahlo privzdignjeno grudo. To stran lahko ponovno obdelamo s finim brusnim papirjem.
- Upoštevajte, da brušenje utrjenih predmetov Raysin - ne glede na barvo - povzroča tako imenovani brusni prah, ki ga lahko odstranite z vlažno krpo in tekočino za pomivanje posode.
Ne glede na to, ali gre za črno po belem Raysinu ali belo po črnem, priporočamo, da kalup takoj po ulivanju temeljito očistite z mlačno vodo in malo tekočine za pomivanje posode. Če se držite istega livnega materiala, zadostuje površinsko čiščenje kalupa.
  • Spletna cena:

    29,95 €

  • Šifra artikla:

    34480576

  • Blagovna znamka:

    Rayher

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
kos