GNEZDA IZ PENASTE GUME - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Penasta guma je zanimiv in prijeten material, ki nam omogoča različne vrste ustvarjanja. Pri njenem oblikovanju si pomagamo z likalnikom, saj vročina na penasto gumo vpliva na ta način, da se le-ta omehča in nam omogoča nadaljnje oblikovanje.

Tokrat vam predstavljamo enostavno idejo za izdelavo travnatih gnezd za pirhe.

Potrebujemo:
- zeleno penasto gumo,
- obojestranski lepilni trak,
- likalnik,
- škarje,
- stiroporna ali plastična jajca,
- barve Chalky Finish (vanilija, puder pink , sivka),
- ploščat čopič,
- lesene cvetove,
- cvetove sončnic,
- pikapolonice,
- lepilno pištolo.

Plastična ali stiroporna jajca prebarvamo z izbranimi Chalky Finish barvami.

Iz zelene penaste gume izrežemo 6 cm širok trak, ki ga z ostrimi škarjicami razrežemo v obliki travnatih bilk. Za gnezdo sta uporabni obe polovici tako izrezanega traku. Enako izrežemo še ožji, 4 cm širok trak.


Izrezan trak prislonimo ob vročo površino likalnika. Vročina povzroči, da se penasta guma omehča, travne bilke pa se ukrivijo v eno smer. Pazimo, da se ne opečemo in da gume preveč ne segrejemo. Postopek ponovimo z vsemi izrezanimi trakovi.


Izmerimo, koliko travnatega traku potrebujemo, da lepo objame naš pirh. Pri širini A4 formata je odveč približno 4 cm traku. Trak zlepimo skupaj z obojestranskim lepilnim trakom, ki ga ovijemo tudi po zunanjosti širšega travnatega traku. Nanj nalepimo drugo, ožjo plast trave.
Namesto traku lahko za lepljenje uporabimo tudi lepilno pištolo.


Travnata gnezda položimo na pisane lesene cvetove, za dodatno dekoracijo pa na rob prilepimo še cvetove sončnic in pikapolonice.