MODELIRNO MILO, Milo za prostoročno oblikovanje - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Poleg klasičnega mila, ki je namenjeno vlivanju v plastične kalupe, je na voljo tudi modelirno milo, ki ga lahko oblikujemo v proste oblike, na primer cvetove vrtnice ali pisane kroglice, ki jih za darilo dekoriramo v kozarčku.


V tem primeru za osnovo uporabimo modelirno milo v kosmičih. Za pripravo modelirnega mila v posodi zmešamo 100 g kosmičev, 40 g (ml) vrele vode in 10 g (ml) jedilnega olja. Uporabimo olje, ki bo dodatno negovalno vplivalo na kožo (olivno, arganovo, kokosovo ...). Po želji lahko modelirnemu milu dodamo tudi barvila in dišave za mila. Premešamo z žlico in pustimo 10 min, da se kosmiči napojijo. Po potrebi lahko dodamo še nekaj kapljic vode. Še mlačno maso dobro pregnetemo in takoj oblikujemo v želene oblike.
Za oblikovanje vrtnice vzamemo majhno količino mase, ki jo oblikujemo v krog, tega pa naprej v posamezne cvetne lističe, ki jih pritiskamo enega ob drugega.



Pri oblikovanju si lahko pomagamo z izsekovalci za piškote. Srčke smo oblikovali tako, da smo maso s prsti potisnili v kovinski obod v obliki srca.


Tako pripravljeno milo se mora sušiti 3-4 dni, potem pa je pripravljeno na uporabo.