PLATNO - TABLA ZA SPOROČILA - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Slikarsko platno bomo tokrat uporabili za izdelavo table za sporočila oziroma odlagalne table, na katero s pomočjo lesenih ščipalk lahko pripnemo različne listke, račune in sporočila.  

Potrebujemo:
- slikarsko platno na okvirju velikosti 40×50 cm,
- maskirni samolepilni trak,
- barve Chalky Finish,
- širši ploščat čopič,
- debelejši laks,
- lesene ščipalke,
- okrasne gumbe,
- obojestranski samolepilni trak,
- flomaster za vse podlage,
- belo penasto gumo,
- škarje.

Z maskirnim samolepilnim trakom platno razdelimo na štiri neenake površine. Trak s prsti dobro pritisnemo ob podlago, da nam barva ne bo ušla podenj. Vsak pravokotnik prebarvamo z izbrano Chalky Finish barvo. Ko se barve posušijo, odstranimo maskirni trak.S šivanko preluknjamo platno na mestih, skozi katera bomo napeljali laks ali vrvico, na katero bomo pripeli lesene ščipalke.

Laks napeljemo skozi okrasne gumbe, ki jih na platno pritrdimo z obojestranskim samolepilnim trakom. Na ta način luknje v platnu tudi dodatno utrdimo. Laks zavozlamo na hrbtni strani platna.

Iz penaste gume izrežemo tri enako velike pravokotnike, ki jih skupaj zlepimo z obojestranskim samolepilnim trakom. Tako dobimo mehko površino, v katero bomo lahko pripeli kratka sporočila z bucikami ali risalnimi žebljički. Penasto gumo na platno prilepimo z obojestranskim samolepilnim trakom.
Na enega od pravokotnikov s flomastrom za vse podlage zapišemo kratke motivacijske izreke ali kakšno misel za lepši dan. Pomagamo si tako, da osnutek napišemo s svinčnikom, potem pa napis prevlečemo s flomastrom.

Platno je pripravljeno, da ga obesimo na steno. Na vrvico s ščipalkami pripnemo urnik, razglednice in sporočila, ki jih ne želimo pozabiti.