PRENOVLJENE PLOČEVINKE - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Tokrat vam predstavljamo idejo za reciklažo starih pločevink, ki jih uporabimo za preobrazbo naše pisalne mize.

Potrebujemo:
- pločevinke različnih velikosti,
- barve Chalky Finish v spreju,
- obojestranski samolepilni trak,
- čipko,
- satenaste vrtnice,
- cvetne prašnike,
- penasto gumo zelene barve,
- škarje,
- lepilno pištolo.

Chalky Finish barva v spreju je hitro sušeča, popolnoma nesvetleča barva na vodni osnovi. Z njo dosežemo starinski efekt žametnega videza. Primerna je za nanos na različne podlage, ko se posuši, pa je tudi vremensko obstojna. Po uporabi sprej obvezno obrnemo na glavo in spihamo / očistimo šobo.

Pločevinko dobro očistimo. Površina mora biti suha in razmaščena. Dozo s sprejem dobro pretresemo (do 3 minute), da se kredna usedlina v notranjosti premeša z barvo.

Zunanjost pločevinke v celoti prekrijemo z belo barvo. Ko je nanos bele barve suh, po spodnjem delu nežno popršimo z zelenkasto barvo. Pločevinko obrnemo na glavo in zelenkasto barvo nanesemo še ob zgornjem robu. S sprejem ustvarimo zanimiv postopen prehod iz ene barve v drugo.
Na spodnji in zgornji rob pločevinke prilepimo obojestranski samolepilni trak. Odstranimo rdečo zaščitno folijo in prilepimo čipkasto obrobo. Iz čipke naredimo dva kraka za pentljo, ki ju prav tako prilepimo z obojestranskim samolepilnim trakom.


Iz zelene penaste gume s škarjami izrežemo drobne listke. Satenastim vrtnicam odrežemo peclje. Listke, cvetove in prašnike razporedimo in prilepimo s silikonsko lepilno pištolo.