PUŠČICA / ETUI IZ PENASTE GUME - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Potrebujemo:
- penasto gumo,
- škarje,
- luknjač,
- bombažno vrvico,
- svinčnik,
- flomaster za vse podlage,
- debelejšo šivanko.

Penasto gumo prepognemo na tri dele tako, da je zgornji zavihek 3 cm krajši od ostalih dveh tretjin. Vogale s škarjami zaoblimo, na robovih pa označimo pike z razdaljo 1 cm.

Z luknjačem preluknjamo stranice. Kot je razvidno s fotografije, preluknjamo spodnji dve plasti skupaj in z luknjanjem nadaljujemo do nasprotne stranice.

V debelejšo šivanko vdenemo bombažno vrvico in začnemo s šivanjem v spodnjem desnem kotu.

Etui zašijemo do levega kota. Na zavihku imajo šivi le okrasni učinek. Ko pridemo do konca leve stranice, nadaljujemo s šivanjem in zapolnimo vse prazne prostore.


Šiv zaključimo na začetku, tako da vrvici zavozlamo in ju skrijemo v notranjost etuija.

Z luknjačem naredimo dve luknjici na zavihku in skozi njiju s svinčnikom označimo, kje bo na etuiju pritrjena vrvica za zavezovanje. Vrvico enostavno napeljemo s pomočjo šivanke in etui zapremo z zavezano pentljo.


Če želimo, lahko etui porišemo s flomastrom za vse podlage. Ker penasta guma ni vpojna, počakamo 30 minut, da se narisan okras dobro posuši.

Etui uporabimo kot puščico za svinčnike, penasta guma pa je prijetno mehka in etui je uporaben tudi kot torbica za očala.