PRAZNIČNI OBROČI Z NAPISI - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Na risalnem listu občrtamo notranjost obroča in s svinčnikom napišemo besedo (božič, prazniki, veselje, radost, sreča, srečno …). Ko imamo napis izpisan, si s kosom vrvice ali volne izmerimo, kolikšno dolžino žice bomo potrebovali. Za oblikovanje napisa uporabimo mehko cvetličarsko žico, ki je navita na leseni palčki ali aluminijasto žico debeline 1-2 mm. Ti dve vrsti žice se enostavno oblikujeta z roko, medtem ko je žica, ki je namenjena oblikovanju nakita, težje obvladljiva (običajno je na voljo v okroglih navitjih).

Obroč naj leži na risalnem listu. Z mehko žičko naredimo nekaj ovojev okrog obroča, potem pa jo oblikujemo po linijah začrtane besede. Pri oblikovanju si lahko pomagamo s kleščami. Pri črkah, ki imajo zanke (b, k, l, e, s …), le-te ovijemo dvakrat, da se nam zanka ne razpre. Če naš napis vključuje šumnike ali pa imajo črke nad seboj piko, je ena od rešitev, da oblikujemo srčke ali krogce, ki jih umestimo nad posamezno črko. Tako ustvarimo še bolj razgibano notranjost.

Ko je beseda pritrjena, izberemo poljubno dekoracijo. Če bo venček zunaj na hladnem, lahko uporabimo sveže zelenje, za notranjo dekoracijo pa so sedaj na voljo različne umetne vejice, okrasne jagode in dodatki. Vejice pritrdimo tako, da jih ob obroču ovijemo s tanko žičko, jagode in ostale okraske pa prilepimo z lepilno pištolo.


IDEJA: Namesto klasičnega božičnega zelenja se poigrajmo s pisanimi bleščečimi cofki in kraguljčki in ustvarimo otroško razigran venček iz ledene dežele.