POLETNA ZAPESTNICA - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Za izdelavo zapestnice potrebujemo:
- perlice v beli, rdeči in modri barvi,
- trak in vrvice v ujemajočih barvah,
- okrasek - ribico,
- žico za nakit (pletena žica, prevlečena z najlonom),
- 2 kovinska zaključka za trak/vrvico
- 2 obročka,
- 1 karabin za zapenjanje,
- perle za stiskanje (štoperji),
- klešče,
- lepilo za nakit.

S kleščami odščipnemo pleteno žico, ki naj bo 4 cm daljša od končne dolžine, ki jo potrebujemo. Na koncu žice nanizamo perlico za stiskanje in ustvarimo zanko. Perlico stisnemo sploščatimi kleščami. Odvečen kos žice pustimo in ga skrijemo z nanizanimi barvnimi perlicami.


Ko nanizamo ustrezno dolžino perlic, dodamo kovinsko perlico za stiskanje in s pleteno žico ponovno naredimo zanko. Perlico stisnemo s kleščami. Ostanek žice napeljemo nazaj skozi barvne perlice. Odvečni kos žice odščipnemo.

Pripravimo si okrasni trak in vrvici enake dolžine kot so na žici nanizane perlice. Na modro vrvico nanizamo okrasek v obliki ribice.
Trak in vrvici vstavimo v spiralast zaključek za trak, ki mu s kleščami stisnemo zadnji zavoj. Za boljši oprijem lahko uporabimo tudi kapljico lepila za nakit, ki ga nanesemo v zaključek, preden vstavimo trak. Enak postopek ponovimo tudi na drugem koncu. 


Z zobotrebcem nanesemo malo lepila tudi na vsaki strani ribice, da obstane na sredini vrvice.

Perlice na žici in trakove povežemo skupaj z obročkom, ki ga razklenemo, na drugi strani pa na obroček namestimo še karabin za zapenjanje.

Enostavna morska zapestnica je narejena.