SONČNO OGLEDALO, Ogledalo z zlatimi sončnimi žarki iz lesenih palčk - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

S pomočjo dveh ustvarjalnih setov lahko izdelamo elegantno ogledalo, ki bo z žarki ustvarilo zanimiv okras na steni našega doma.

Izdelamo lahko večji ali manjši stenski okras:
- s premerom 64 cm (premer ogledala je 20 cm)

- s premerom 32 cm (premer ogledala je 15 cm).

Postopek izdelave je pri obeh velikostih enak, razlika je le v dolžini uporabljenih lesenih palčk za sončne žarke.

1. korak
S svinčnikom in ravnilom na sredini lesene deske narišemo vodoravno in navpično črto. S šestilom narišemo tri kroge s premerom 6 cm, 9 cm in 12 cm.

2. korak
Lepilo vedno nanesemo na leseno palčko, ne na leseno desko. Na leseno desko prilepimo lesene palčke, kot je prikazano na sliki.

3. korak
Najprej prilepimo palčke na zunanji, največji zarisan krog, potem na najmanjšega in nazadnje na srednji krog. Pustimo, da se lepilo dobro posuši.

4. korak
Palčke in lesen obroč prebarvamo z zlato akrilno barvo Extreme Sheen. Po potrebi nanesemo dva sloja barve. Pustimo, da se barva dobro posuši

5. korak
Na palčke nanesemo lepilo in pustimo nekaj minut, da se malce posuši. Nato na lepilo položimo zrcalo in enakomerno pritisnemo, da se spoji s podlago.

6. korak
Tudi na leseni obroč nanesemo tanko črto lepila in obroč previdno položimo na zrcalno ploščo. Pustimo, da se temeljito posuši (cca. 1 uro).

7. korak
Na hrbet prilepimo obešanko za slike. Pustimo, da se temeljito posuši (cca. 1 uro).