PODSTAVKI ZA PIRHE - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Iz modelirne mase, ki se suši na zraku, lahko skupaj z otroci naredimo pomladna gnezda, zajčke in ptičke - podstavke za pirhe.

Potrebujemo:
- na zraku sušečo modelirno maso,
- akrilne barve,
- akrilni lak,
- zobotrebce,
- skodelico z vodo,
- čopič,
- po potrebi brusni papir in lepilo

1. Iz modelirne mase oblikujemo kroglico. Vanjo nato potisnemo trdo kuhano jajce, da dobimo vdolbino, v kateri bo pirh stabilen. Iz te osnove oblikujemo gnezdo, ki ga nato poljubno pobarvamo in poslikamo z akrilnimi barvam in zaščitimo z akrilnim lakom.
Med obdelavo si v posodici z vodo po potrebi navlažimo prste, da zgladimo morebitne razpoke in prstne odtise. Ko je izdelek suh, ga lahko zbrusimo s finim brusnim papirjem.
2. Iz te osnove lahko nadaljujemo z oblikovanjem zajčka, ki mu naredimo še ušesa in repek. Pritrdimo jih s pomočjo zobotrebca, ki ga vtisnemo v majhne delčke. Ko se masa posuši, bo morda potrebno dodati tudi kapljico lepila, da bodo ušesa in repki stali na želenem mestu.3. Iz kroglice lahko oblikujemo tudi ptička.