3D SESTAVLJANKA - AVTODOM - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Za izdelavo potrebujemo:
- 3D leseno sestavljanko Avtodom,
- barvne lazure za les,
- črno akrilno barvo,
- čopič,
- lepilo za les.

Sestavljanko lahko barvamo pred ali po sestavljanju. Enostavneje pa je posamezne dele pobarvati še pred sestavljanjem, kar zlasti velja za notranje pohištvo.
Za barvanje uporabimo barvne lazure, ki prepuščajo strukturo lesa. Po želji pa ahko uporabimo tudi prekrivne akrilne barve.

1. korak
Avtodom sestavimo po priloženem načrtu. Kjer je potrebno, dele zlepimo z lepilom za les. 

Namig: Upoštevati moramo, da stičnih površin različnih delov sestavljanke ne barvamo, saj v nasprotnem primeru pride do nabrekanja lesa in posledičnih težav pri sestavljanju.

2. korak
S koralno rdečo lazuro pobarvamo spodnji dve tretjini stranskih ploskev avtodoma, vrata, spodnji zadnji del in oba spodnja sprednja dela.
Belo lazuro uporabimo za zgornjo tretjino stranskih ploskev, stranske dele sedežev in široke črte na sedežih, zadnja in sprednja okna, veliko in srednjo strešno ploskev, kljuke vrat, platišča in pokrove koles.

3. korak
Osnovno ploščo pobarvamo s kamnito sivo lazuro, ki jo uporabimo tudi za center stranskih okrasnih pasov, ozke črte na sedežih, pokrov prtljažnika, centralne obroče koles, odbijača, kljuko za prikolico, malo sprednjo ploskev, stranski vzvratni ogledali, mrežo hladilnika, luči in mali vrh strehe s strešnim prtljažnikom.

4. korak
Pnevmatike, volanski obroč in polovico spodnjih zadnjih luči pobarvamo z akrilno črno barvo. Pustimo, da se dobro posušijo. Avtodom dokončno okrasimo po svojih željah z nalepkami, napisi ipd.