OBESEK IZ CEMENTA Z ZLATIM PERESOM - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Za izdelavo potrebujemo:
- cement za nakit,
- vodo,
- kalup iz kavčuka,
- pero zlate barve,
- verižico ali vrvico za nakit,
- obročke za nakit v zlati barvi,
- klešče za nakit
- brusni papir.

Cement za nakit se meša z vodo v razmerju 5:1. Torej, za 10 g cementa potrebujemo 2 g vode. Pripravimo si manjšo plastično posodico, v katero vlijemo vodo in nato vsujemo cement. Mešanico dobro premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic gostote zobne paste. Mešanico vlijemo v pripravljen kalup. Sušenje / strjevanje traja 24 ur, nato lahko odlitek odstranimo iz kalupa. Pomembno je, da časa sušenja ne skrajšamo, čeprav bi se glede na površino že zdelo, da je odlitek posušen. Če odlitek ni popolnoma posušen, bo ob odstranjevanju iz kalupa počil, najverjetneje na delu z luknjico.

Morebitne grobe robove na obesku rahko pobrusimo s finim brusnim papirjem. S kleščami za nakit razklenemo manjša obročka in namestimo pero zlate barve. Večji obroček skozi luknjo namestimo na obesek iz cementa in nanj namestimo še pero.

Značilnost cementa za nakit je, da je prah zelo homogen in ne vsebuje večjih drobcev peska. Večji drobci peska bi namreč povzročili krhkost končnega izdelka. To nam omogoča, da lahko vlijemo tudi le 2 mm debele ploščice, ki pa so še vedno dovolj trdne in jih npr. uporabimo kot osnovo za uhane.