SHAMBALLA ZAPESTNICA, Makrame zapestnica s shamballa perlami - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Shamballa zapestnice ali tudi zapestnice prijateljstva so v modi že nekaj let in še vedno nas navdušijo. Z malo domišljije si lahko zelo preprosto zapestnico naredite tudi sami.

Potrebujemo:
- vrvice in perle v barvah po lastni izbiri,
- priporočamo vam povoščene bombažne vrvice, debeline 1 - 2 mm ter steklene ali neon perlice.

Lahko pa kupite že pripravljen komplet perlic in vrvice, kjer je vsega ravno prav.Odrežemo dve vrvici in sicer eno v dolžini 50 cm in drugo v dolžini 180 cm. Krajšo vrvico prilepimo z lepilnim trakom na eni strani na podlago tako, da na vrhu pustimo cca. 10 cm za zaključek zapestnice. Daljšo vrvico prepolovimo in okrog krajše vrvice naredimo navaden vozel. Na krajšo vrvico nasnujemo poljubno število perlic v želenem zaporedju.


Nato začnemo daljšo vrvico ovijati okrog krajše v tehniki makrame. Naredimo nekaj makrame vozlov in po kakšnem centimetru vključimo prvo perlico tako, da z zunanjima vrvicama objamemo okrog perlice. Spet nadaljujemo z makrame vozli in poljubno vključujemo perlice.


Ko je zapestnica dovolj dolga, jo odlepimo od podlage. Združimo obe kratki vrvici eno poleg druge v okroglo obliko zapestnice. Še nekaj centimetrov pletemo makrame vozel okrog obeh končkov krajše vrvice. S tem dosežemo, da bomo zapestnici lahko prilagajali dolžino.


Čisto na koncu obe viseči vrvici skrajšamo na dolžino, ki jo želimo prilagajati in na končkih dodamo še 2 perlici. Zapestnica je pripravljena za vas ali za darilo prijateljem. Nosijo jo tako moški kot ženske, še posebej priljubljena je pri najstnikih in otrocih.


KAKO IZDELAMO MAKRAME VOZEL

Začnemo na levi strani in daljšo vrvico položimo čez sredinsko vrvico na desno stran. Primemo vrvico, ki smo jo imeli že prej na desni od sredine, jo položimo čez vrvico, ki smo jo pripeljali iz leve in nato gremo z desno vrvico pod obe – sredinsko in vrvico iz leve. Vozel močno zategnemo. Naslednjega naredimo iz desne. Desno stran vrvice položimo preko sredinske, tokrat na levo stran. Primemo vrvico na levi strani, položimo čez vrvico, ki smo jo imeli prej na desni in ponovno podložimo pod obe preostali vrvici. Vozel ponovno zategnemo.