SKODELICA S POVRŠINO ZA PISANJE S KREDO - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Črno površino table lahko naredimo tudi na izdelkih iz stekla, keramike in porcelana. Okrasimo dolgočasno belo skodelico ali pa preobrazimo kakšno od skodelic, ki ima reklamni potisk.

Potrebujemo:
- skodelico,
- barvo za tablo za gladke površine,
- samolepilno šablono,
- ploščat čopič s sintetičnimi ščetinami,
- kredo.


Skodelico pred barvanjem dobro očistimo, da na površini ni mastnih madežev. 
Pomagamo si z uporabo samolepilne šablone. Njene robove dobro pritisnemo ob površino skodelice, da preprečimo razlitje barve. 


Plastenko z barvo dobro pretresemo. Z mehkim sintetičnim čopičem nanesemo sloj barve. Poteze vlečemo narahlo, da so linije čopiča čim manj vidne. 

Šablono odstranimo in pustimo, da se barva posuši, najbolje čez noč. 
Skodelico položimo v hladno pečico, ki jo segrejemo na 165 stopinj. Skodelico pečemo 30 minut in tako barvo utrdimo, da je obstojna tudi za pranje v pomivalnem stroju.


Tako okrašena skodelica je nared, da nanjo prav vsak dan za dobro jutro napišemo novo posvetilo svojim najdražjim. Uporabimo lahko klasično kredo v palčki ali kredo v flomastru.
Na enak način lahko okrasimo kozarčke za vlaganje, kuhinjske kozarce za sol, sladkor, makarone in tako že čez leto pripravimo kozarce, ki nam bodo prišli prav v jeseni, ko bomo pripravljali ozimnico. Tako okrašeni kozarci pa so primerni tudi za simpatična darilca.