AKVARELNI MEDALJON, ROMANTIČNI OBESEK S CVETLIČNIM MOTIVOM - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Za izdelavo potrebujemo:

- poljubni medaljon in ujemajoče stekelce,
- tanek satenast trak, 
- akvarelno barvo Aquafine, gamboge hue,
- akvarelno barvo Aquafine, permanent rose,
- akvarelno barvo Aquafine, cobalt blue hue,
- akvarelno barvo Aquafine, ultramarine blue ,
- okrogel čopič za akvarel številka 0,
- tuš (Daler Rowney FW Artist's Ink, velvet violet), 
- 4H ali 2H  grafitni svinčnik,
- gladek akvarelni papir/risalni list,
- škarje ali skalpel ,
- lepilo za nakit,
- slikarsko paleto 
- košček papirnate brisače,
- lonček z vodo za pranje čopiča.
- zobotrebec

Postopek izdelave:

1. Na manjši kos akvarelnega papirja s svinčnikom na rahlo obrišemo spodnji rob stekelca, ki ga bomo kasneje nalepili v medaljon.

2. V dobljeni obris narišemo poljuben cvet, na primer njivsko grabljišče. V medaljon rišemo en do dva milimetra od roba in pazimo, da ne pritiskamo, saj ne želimo napraviti raz na površini papirja.

3. Mešanje barv: na slikarski paleti ali krožničku zmešamo ultramarin modro in rožnato, da dobimo vijolično. Čopič temeljito izperemo. Za zeleno zmešamo rumeno s kobaltno modro.

4. Pobarvamo zelene dele. Z vodeno mešanico vijolične pobarvamo cvet in pustimo da, se posuši. Nato z intenzivnejšo vijolično mešanico vanj narišemo posamezne cvetne liste. Za bolj zanimiv učinek, lahko vijolični mešanici primešamo še del kobaltno modre. Na koščku papirja, ki ga ne potrebujemo, preizkusimo barvne mešanice za konsistenco in željene odtenke, preden se lotimo barvanja.

5. Ko je cvet suh, s konico čopiča narišemo prašnike. Če želimo, da se lesketajo na svetlobi, jih pobarvamo z akrilnim tušem FW Velvet Violet.

6. Počakamo, da se cvet posuši, ga izrežemo iz papirja ter nalepimo v medaljon. Za vsak primer si pred lepljenjem pripravimo zobotrebec ali palčko za ražnjiče. Na sredino medaljona iztisnemo malo lepila, nanj položimo papirček in narahlo pritisnemo, da se lepilo enakomerno porazdeli po celotni površini. Lahko se zgodi, da smo na medaljon iztisnili preveč lepila, in bo to priteklo izza robov papirčka – nič ne de, vzamemo zobotrebec in lepilo pazljivo odstranimo ter obrišemo v papirnato brisačo.

7. Pri lepljenju stekelca moramo biti posebno pazljivi, da v lepilu ne nastanejo zračni mehurčki. Očistimo stekelce in na sredino nanesemo lepilo. Položimo ga na medaljon in pritisnemo. Stekelce lahko z rahlimi krožnimi gibi pomikamo po površini medaljona, da se lepilo enakomerno porazdeli, in da se znebimo morebitnih zračnih mehurčkov. Če se lepilo razlije izpod stekelca, ga ponovno odstranimo z zobotrebcem. Počakamo nekaj ur, da se medaljon povsem posuši.