POGRINJEK, Patchwork pogrinjek iz blaga - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Predstavljam vam izdelavo pogrinjka v patchwork tehniki z uporabo SIZZIX BIGZ šablone-trikotnika po predstavljenem vzorcu.
PATCHWORK ali po slovensko KRPANKA je zanimiva tehnika ustvarjanja iz raznih ostankov blaga. Vključuje sestavljanje in šivanje majhnih koščkov blaga v večji izdelek.
Za patchwork tehniko je najbolje uporabljati 100% bombaž, ker je izdelava lažja, izdelek ima lepši izgled in je prijetnejši za uporabo in vzdrževanje.
Pogrinjek nam služi kot lep dekorativni dodatek na mizi, kajti lepo pripravljena miza nas že na pogled pritegne in nam ustvari prijetne občutke ob uživanju hrane ali pri druženju ob kavi.

Za izdelavo potrebujemo:
- kose bombažnega blaga,
- napravo Sizzix Big Shot,
- Sizzix Bigz šablono trikotnik,
- pripomoček za izdelovanje rozet (YO-YO maker),
- gumbe,
- sintetično polnilo,
- barvno ujemajoč sukanec,
- škarje,
- šivalni stroj.


POSTOPEK IZDELAVE:
Blago pred uporabo operemo, ker se bombaž pri prvem pranju skrči. Posušimo ga in zlikamo, tako je pripravljeno za rezanje.

Vzorec je sestavljen iz 32 trikotnikov. Izberemo blago v treh barvah, v našem primeru izrežemo 8 črtastih, 16 rumenih in 8 roza trikotnikov.

Trikotnike izrežemo s pomočjo Sizzix Bigz šablone in jih sešijemo po shemi. 

Vsakemu sešitemu delu na zadnji strani sproti razlikamo rob, tako bomo lažje šivali trikotnike in bo tudi zadnja stran izdelka lična čeprav ne bo vidna, saj bo celoten vzorec sešit skupaj s polnilom oz. medvlogo. Pri šivanju trikotnikov pazimo tudi, da šivamo robove točno, da se trikotniki v končnem izdelku lepo stikajo med seboj.


Sešita prednja stran pogrinjka je velika 40x40 cm.
Izrežemo podlogo, ki je večja od prednje strani pogrinjka za 2,5 cm na vsaki strani (45x45 cm). Podlogo in prednji del pogrinjka sešijemo skupaj z dekorativnim cikcak šivom po robovih trikotnikov.

Za zadnji del pogrinjka izrežemo iz roza blaga kvadrat v velikosti 50x50 cm in naredimo lep zaključni rob, ki ga tudi sešijemo s cikcak vzorcem.

Iz črtastega blaga naredimo s pomočjo yo-yo makerja 12 mini rožic po postopku kot kaže slika. Na sredino vsake rožice prišijemo gumb za dekoracijo. Rožice prišijemo na pogrinjek.

In tu je končni izdelek.