NAMIZNI PREDALNIK, Namizni predalnik iz penaste plošče - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Potrebujemo:
- samolepilno penasto ploščo velikosti 50×70 cm,
- lepilo za kappa plošče,
- olfa nož,
- kovinsko ravnilo,
- rezalno podlago,
- decoupage papir,
- barvne kartone,
- obojestranski samolepilni trak,
- iglo za luknjanje,
- razcepke.


Dele za predalnik izrežemo po priloženem načrtu. Mi smo uporabili penasto ploščo velikosti 50×70 cm, ob varčni uporabi pa bi za to velikost predalnika zadostovali tudi dve plošči velikosti A3.


Na obeh stranskih stranicah označimo linije, na katere bomo prilepili zgornjo in spodnjo ploščo ter polici za predale.
Lepilo nanesemo na obe površini, ki ju želimo zlepiti in počakamo nekaj minut, da se lepilo odzrači. Potem površine stisnemo skupaj.Ko imamo zlepljene stranske stranice in police, prilepimo še hrbet predalnika.
Pri lepljenju smo pozorni na to, da je stran plošče s samolepilno folijo vedno na zunanji strani.

Sestavimo še predale. Zalepimo jih tako, da so vse plošče obrnjene s samolepilno stranjo navzven. Notranjost predala je torej bela.
Najprej prilepimo stranski daljši stranici, potem pa še prednjo in zadnjo stranico predala.
Sledi še okrasitev predalnika. Ta je zaradi samolepilnih stranic zelo enostavna. Uporabimo tanek Decomache papir. Če bi za okrasitev uporabili debelejši papir, bi to morali upoštevati priizdelavi predalov. Ti bi morali biti v tem primeru za kakšen milimeter ožji, da bi lepo drseli.
Najprej oblepimo zunanjost predalnika. Ker je penasta plošča debela 5 mm, na prerezanih delih ni lepljiva. Uporabimo 6mm širok obojestranski samolepilni trak, ki ga nalepimo na vse nelepljive dele stranic.

Iz Decomache papirja natančno izrežemo posamezne kose in jih postopoma prilepimo na stranice. Najprej odstranimo 1 cm zaščitne folije in namestimo papir, potem pa folijo postopoma odstranjujemo in hkrati previdno gladimo papir, da ne nastanejo gubice.Z Decomache papirjem oblepimo še stranski stranici predalov. Na prednje stranice prilepimo enobarvni karton v ustreznih barvah.


Na sredini prednjih stranic predalov s pomočjo igle naredimo luknjico, skozi katero vstavimo večjo razcepko, ki nam služi kot ročka za odpiranje.

Za dokončanje našega predalnika manjka le še zadnji korak. Z obojestranskim samolepilnim trakom prilepimo tekstilni trak, s katerim skrijemo obrezane stranice penastih plošč.

Tak predalnik nam lahko služi kot shramba za množico majhnih papirčkov, ki nam ostanejo pri izrezovanju z BigShotom.
Lahko ga uporabimo za shranjevanje nakita, gumic in sponk za lase, možnosti je nešteto.