MEDVEDEK IZ FILCA - ustvarjalne ideje - rayher.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Največja trgovina z
izdelki za ustvarjanje.
Ustvarjalne ideje

Postopek

Za izdelavo potrebujemo:
- raznobarvni filc,
- polnilo,
- okrasne gumbe,
- žico,
- škarje,
- šivanko,
- sukanec,
- svinčnik.

Na papir najprej narišemo silhueto medvedka in ga izrežemo. Nato ga 2x prerišemo na filc in ga izrežemo.

Za gobček medvedka izrežemo ovalno obliko in nanj pršijemo smrček, spodnji del pa izvezemo s črnim sukancem. Nato gobček prišijemo na osnovo.

S črnim sukancem mu izvezemo tudi oči. Iz rdečega filca izrežemo dva manjša kroga in ju zašijemo, da bo imel naš medvedek rdeča lica. Z okrasnimi šivi lahko medvedku okrasimo tudi ušesa in trebušček.

Nato zunanjo stran obrnemo navznoter. Za lažje šivanje je najbolje, da si oba kosa izrezanega medvedka pritrdimo z bucikami in medvedka obšijemo.

Ko je obšit, na zadnji strani s škarjami izrežemo 4-5 cm široko odprtino.

Medvedka napolnimo s polnilom in odprtino zašijemo.


Iz filca izrežemo dve enaki silhueti v obliki srca in ju obšijemo. Pred zaključkom šivanja srce napolnimo s polnilom. Čez spodnji del nato potisnemo žico in jo z nekaj šivi utrdimo.

Medvedku nato našijemo balonček v obliki srčka.

Iz filca izrežemo dve enaki silhueti oblaka in na sprednjo stran našijemo okrasne gumbe. Oblak nato zašijemo in ga pred koncem napolnimo s polnilom. 

Medvedka našijemo na oblak. Na zgornjem delu oblaka nato našijemo še žico ali kos traku, da bomo našega ljubkega medvedka lahko obesili na steno in ga tako uporabili kot stenski okras.